Premiär för investerarnätverk i Norrköping – 9 innovativa bolag pitchade

Published On: 2024-10-011.7 min read

Den 26 september möttes investerare och företag i teknikens framkant under premiären av ett nytt investerarnätverk i Norrköping. Syftet med nätverket är att lyfta fram Norrköpings starka innovationsmiljö och attrahera kapital till lokala företag med tillväxtpotential.

Träffen ägde rum i Linköpings universitets representationslokal Wadströmska villan som med sin inspirerande atmosfär skapade de rätta förutsättningarna för en lyckad första träff.

Totalt deltog nio företag, flera med nära kopplingar till den framstående forskningen på Campus Norrköping. I samband med träffen fick företagen en unik möjlighet att presentera sina affärsidéer för en grupp investerare och samtidigt nätverka och utbyta erfarenheter med varandra.

“Det var väldigt bra för oss att träffa kapitalstarka investerare under lugna former. Vi kunde småprata med alla närvarade under mingelsessionerna, och efter pitcharna hade vi chansen att träffa investerarna en-och-en för att diskutera vårt case i mer detalj, säger Victor Borén,” VD för pitchande företaget MicroDri.

Även Sam Issa, VD för företaget Nano Textile Solutions, är nöjd med dagen:

“Jag är framför allt stolt över att vara i samma sammanhang som de andra åtta bolagen, vi har alla produkter som kan förändra hela industrier. Det var en riktigt bra investerarträff,” säger han.

Investerarnätverket, som nu har etablerats, är ett samarbete mellan Norrköping Science Park, Campus Norrköping (Linköpings universitet), LiU Invest och LEAD. Denna första träff utgör startpunkten för vad som förväntas bli en återkommande tradition och en viktig plattform för att främja tillväxten hos lokala företag och skapa fler investeringsmöjligheter i regionen.


Stefan Asplund (LiU Invest), Martina Hegestig (LEAD), Jonas Nilson (Norrköping Science Park) och Martin Rantzer (Linköpings universitet).

“Det fanns ett stort intresse hos investerarna, och nu ser vi fram emot att följa upp med fortsatta dialoger. En nästa träff är redan under planering, säger Jonas Nilson,” VD för Norrköping Science Park.

Jessica Sandin

Jessica Sandin, Norrköping Science Park

Relaterat
  • Norrköpings fond för forskning och utveckling har haft sin femtonde utlysning av medel och den 18 juni 2024 fattade kommunstyrelsen beslut om vilka nya projekt som ska tilldelas pengar. Ett av projekten som tilldelas medel är Innovate Electrochemistry som syftar till att etablera ett innovationsnav i Norrköping som ska främja forskning och tillämpning av elektrokemiska flödessystem.

    24 Jun 2024

  • For nearly two years, Norrköping Science Park has been gathering the network Norrköping Tech Team, a dozen companies all passionate about the tech city Norrköping. Together, we are the initiators of the Thesis Program, a joint effort with a common goal: to strengthen Norrköping's technical expertise and promote networking between students and companies.

    30 May 2024