God design är en balansgång. Den ska vara ny och unik, men inte alltför avvikande, och samtidigt ta hänsyn till ekonomi, funktion och marknadens krav. Dessutom ska den enkelt kunna användas i ett företags alla produkter och även förändras i framtiden.
Genom att strategiskt designa med modulära designprinciper kan företag som producerar komplexa produkter och har stora produktportföljer öka sin konkurrenskraft, uppnå hållbarhet genom färre designade detaljer, tydlig produktvarumärkeskommunikation samt kostnadseffektiva och tidsbesparande effekter.
Torbjörn Andersson, forskare vid avdelningen för Produktrealisering, IEI, Linköpings universitet, berättar om för- och nackdelar med att använda modulära designstrategier för att skapa flexibilitet i både tekniska och estetiska designlösningar.
LUNCHKLUBBEN är ett nätverk för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen på LiU med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter och en välsmakande lunch. Läs mer på lunchklubben.nu, vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se
120 kr inkl lunch, betalas på plats.
Program
11.30 Incheckning och mingel
11.45 Lunch och kaffe
12.25 Föredrag
13.00 Avslut
Följ NOSP