Hjälp oss stötta dig – studie om stöd för internationalisering

Published On: 2024-08-222.3 min read

Vi är just nu i full gång med att genomföra en studie på uppdrag av Energimyndigheten med målet att främja internationaliseringen av svenska tillväxtbolag inom logistik och transport. Vårt fokus ligger på att förstå bolagens behov och utmaningar för att hjälpa dem expandera globalt. Vi söker efter företag inom sektorn som kan bidra till och dra nytta av en omfattande kartläggning av den hållbara logistikvärdekedjan i Sverige.

Studie: ”Främja utvecklingen av internationalisering av svenska tillväxtbolag inom logistik och transport”
Energimyndigheten har initierat denna studie för att stödja svenska små och medelstora företags (SMF) inom hållbar logistik att nå ut till internationella marknader. Målet är att stärka deras möjligheter att expandera globalt, vilket bidrar till minskade CO2-utsläpp, fler arbetstillfällen och ökad innovation. Projektet ska kartlägga dessa företags behov och utarbeta strategier för att underlätta deras internationella expansion. Projektet pågår under 2024, med uppstart i juli och slutrapportering i november.

Är du företagare?
Om du driver ett företag inom logistik och transport och vill bidra till denna viktiga studie, är din input ovärderlig. Genom att delta kan ditt företag få insikter och skräddarsydda rekommendationer för att underlätta er expansion till internationella marknader. Delta på våra kommande workshops den 24 september i Norrköping och 9 oktober i Stockholm för att göra din röst hörd.

Arbetar du på en Science Park eller inkubator?
Vi vänder oss också till er som arbetar inom Science Parks och inkubatorer. Ert nätverk, er kompetens och era företag är centrala för denna studie. Genom att koppla samman oss med relevanta företag och bidra med er expertis, kan ni vara med och forma framtiden för svensk logistik och transport på den internationella arenan.

Hur går vi till väga?
Projektet drivs i samarbete med Norrköping Science Park, Linköping Science Park, och Intuizio AB, med stöd från Linköpings universitet. Studien består av flera steg:

  1. Kartläggning av företag: Identifiering och analys av svenska tillväxtbolag inom området genom databassökningar, dialoger, djupintervjuer samt workshops.
  2. Kartläggning nätverk och projekt: Sammanställning av pågående och planerade initiativ samt identifiering av relevanta logistiknätverk och kluster.
  3. Analys styrkeområden: Analys av företagens styrkor, internationella potential, hinder och behov.
  4. Stödbehov: Identifiering av konkreta behov för att underlätta företagens internationalisering.
  5. Rekommendationer: Utveckling av strategier och förslag på aktiviteter, inklusive internationella mässor och konferenser.

Om Energimyndigheten
Energimyndigheten arbetar för ett hållbart energisystem och stöder svenska tillväxtbolag inom logistik och transport för att främja global hållbarhet. Detta projekt är en del av deras arbete med innovativa energilösningar, både i Sverige och internationellt. Mer information om Energimyndighetens uppdrag här.

Är du ett av dessa företag?
Eller arbetar nära och kan bidra med värde i denna studie. Anmäl ditt intresse i formuläret: https://rb.gy/bdpw1f

Kontaktperson: Darius Sarka, Norrköping Science Park
E-post: darius.sarka@nosp.se
Telefon: 0702 – 68 48 28

Ebba Ejerblom

Norrköping Science Park

Relaterat